Äänestä aidosti arvojesi mukaan

Miksi kannattaa äänestää ehdokasta, joka edustaa aidosti omia arvoja?

Vaaleista uhkaa tulla pääministerivaalit. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät äänestäkään itselleen mieluisinta ehdokasta tai puoluetta, koska kokevat, että heidän pitää sen sijaan estää jonkin tietyn puolueen valtaan pääsy. Tästä seuraa vääjäämättä tilanne, jossa eduskunta ei enää edustakaan kansalaisten aitoja tuntoja. Silloin demokratia näivettyy.

Uskon vakaasti siihen, että Suomi kehittyy maana parhaiten, kun se vaalii demokraattista päätöksentekoa. Edessä on isoja ja kipeitä päätöksiä ja silloin on erityisen tärkeää, että päätöksenteossa on mukana mahdollisimman rehellinen näkemys kansan tarpeista. Siksi on tärkeää äänestää aidosti omien arvojensa pohjalta.

Miksi RKP on erinomainen valinta liberaalille oikeistolaiselle?

”Äänestän ensimmäistä kertaa RKP:tä näissä vaaleissa”. Mutta myös: ”Saan aina RKP:n vaalikoneessa, mutta en ole vielä teitä koskaan äänestänyt”.

Näitä lauseita kuulen nyt useasti vaalikentillä liikkuessani. Ilahduttavan paljon etenkin tuota ensimmäistä. Mutta jälkimmäistäkään ei voi ohittaa. Siksi haluan tässä syventää, miksi RKP on erinomainen valinta liberaalille oikeistolaiselle.

RKP on yleispuolue. Se on puolue, joka vaalii Suomen kaksikielisyyttä, mutta jonka politiikan spektri on laaja. Sen tekemä politiikka on vakaata ja avointa.

Miksi tällaista politiikkaa tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan?

RKP on keskiviivan oikealla puolella olevista puolueista ainoa, jonka kanta EU- ja maahanmuuttokysymyksissä ei heilu sen mukaan, miten perussuomalaisten ajattelu keskustelua ohjaa. Meillä on kantamme ja pysymme siinä. Samaa ei voi sanoa muiden porvaripolueiden osalta.

RKP puolustaa kaikkia vähemmistöjä. Niin alkuperäiskansoja kuin sukupuolivähemmistöjä. Tämä näkyi esimerkiksi saamelaiskäräjäkysymyksessä ja translain käsittelyssä. Samaa ei voi sanoa muiden porvaripolueiden osalta.

Kun äänestää RKP:tä voi varmistua siitä, ettei ääni mene jonkun puolueen konservatiivisiivelle.

Se, että vaalimme kaksikielisyyttä on nähdäkseni koko Suomen etu. Myös siksi, että pohjoismaista yhteistyötä ei etenkään tässä maailmantilanteessa sovi väheksyä.

Onnea päätöksentekoon. Äänesi on äärimmäisen arvokas!

1 reply
  1. Petri Paimander
    Petri Paimander says:

    Hienoja sanoja, Anders.

    Kun tämä elää myös hallitusneuvottelujen läpi niin voitatte jokaisen sivistyneen porvarin sydämen (ja rannikkojen vaalipiireissä myös äänen). Kokoomuksen pyrkiessä takaisin patamustaan kypäräpappiuteen on porvarillinen ihmisyys RKPn varassa. Också på finska!

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *