fbpx

Hobbyer

Musik

Jag är född i en musicerande familj, och har själv spelat cello och piano sedan barnsben. Det blev aldrig en professionell musiker av mig, men jag har försökt uppehålla spelandet i olika sammanhang. Det är inte en tillfällighet att 4 av våra fem barn spelar ett instrument

Jag kan tacka det finska musikinstitutsväsendet för den roll musiken har i mitt liv. Jag vill för min del verka så att denna unika institution får utvecklas. Tack var musikinsituten är musiken som hobby tillgänglig för alla finska barn.

Idrott

Som ung sysslade jag med bl.a. friidrott och handboll. En annan ungdomshobby windsurfing har jag på senare år återupplivat och jag är också en inbiten landsvägscyklist.

Genom våra barn har jag stiftat bekantskap med fotboll, fäktning och ridning. Det har varit fint att se  hur idrotten och idrottsgemenskapen bidragit till att berika mina barns liv.

Idrottens betydelse betonas i informationssamhället i och med att fysiskt arbete i allt större grad får ge vika för skrivbordssysslor. Vi finländare delas i allt högre grad upp i sportfreaks och sådana som rör sig mycket lite. Jag är övertygad om att bristen på motion kommer att synas som stora kostnader för samhället i det långa loppet. Därför ser jag det som viktigt att vi finländare rör på oss, och får våra medmänniskor med ut i skidspåret.

Snickeri

Arkitektstudierna är mycket praktiska i Finland. Jag känner inte en enda arkitekt som inte skulle ha spenderat en eller flera somrar på ett bygge. Mitt behov av praktiskt byggande får sitt utlopp i reparationer på vårt gamla trähus, små byggen på sommarstugan och snickeri till husbehov.

X