fbpx

Harrastukset

Liikuntaa, musiikkia ja nikkarointia

Nuorena harrastin käsipalloa, laskettelua  ja purjelautailua. Nuoruuden harrastuksista parhaiten mukana on pysynyt purjelautailu, jolle yritän raivata tilaa aina kun tuuli sallii. Lasten harrastamisen myötä olen päässyt seuraamaan läheltä myös itselleni uusia lajeja, kuten jalkapalloa, miekkailua ja ratsastusta.

Liikunnan merkitys korostuu tietoyhteiskunnassa, jossa fyysinen tekeminen menettää koko ajan jalansijaa päätteellä istumiselle. Kansamme jakautuu yhä selvemmin himourheilijoihin ja ihmisiin, jotka eivät jaksa motivoitua liikkumisesta. Uskon, että liikkumattomuuden kansantaloudelliset vaikutukset ovat merkittävät. Ihmisten ”liikuttaminen” on tärkeä yhteiskunnallinen missio.

Uskon, että liikkumattomuuden kansantaloudelliset vaikutukset ovat merkittävät. Ihmisten ”liikuttaminen” on tärkeä yhteiskunnallinen missio.

Olen syntynyt musisoivaan perheeseen ja soittanut pianoa ja selloa niin kauan kuin muistan. Ammattimuusikkoa minusta ei tullut, mutta olen pitänyt harrastusta yllä soittamalla satunnaisesti erilaisissa kokoonpanoissa. Ei liene pelkkää sattumaa, että viidestä lapsestamme neljä soittaa jotakin instrumenttia.

Musiikilla on siis ollut tärkeä rooli elämässäni ja suuri kiitos siitä kuuluu Suomen musiikkiopisto-järjestelmälle. Musiikkiopisto-järjestelmä takaa kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoiset mahdollisuudet musiikin harrastamiseen. Haluan omalta osaltani myötävaikuttaa musiikkiopistojen kehittämiseen.

Musiikkiopisto-järjestelmä takaa kaikille lapsille ja nuorille tasa-arvoiset mahdollisuudet musiikin harrastamiseen. Haluan omalta osaltani myötävaikuttaa musiikkiopistojen kehittämiseen.

Suomessa arkkitehti-opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. En taida tuntea yhtään arkkitehtia, joka ei olisi ollut useampana kesänä raksatöissä. Vanhan puutalomme loputon korjaaminen käy sekin nykyään hyvin harrastuksesta.

X