Tarvitsemmeko Kirkkonummi-opistoa?

Kunnanhalllitus käsittelee tänään Kirkonummi-opisto asiaa. Kirkkonummi-opisto kokoaisi yhteen Kansalaisopiston, taidekoulun ja musiikkiopiston. Tämähän kulostaa kaikki hyvältä, mutta mielestäni nyt pakotetaan väkisin hyvin erilaisia tekijöitä yhteen. Kansalaisopistossa ja taidekoulussa opiskeleminen on melko lailla samantapaista ja hyvin vapaatakin. Kirkkonummi-opisto voisi koostua näistä kahdesta toimijasta, jotka jo nyt tekevät varsin paljon yhteistyötä.

Musiikkiopistossa opiskeleminen taas on varsin säädeltyä, se perustuu tarkkaan opetussuunnitelmaan, välitutkintoihin ja on esiaskel ammatillisille opinnoille. Musiikkiopiston opettajien työsuhteet- ja ehdot eroavat suuresti kansalaisopiston tai taidekoulun vastaavista. Musiikkiopisto ei hyödy Kirkkonummi-opistosta, joka ainoastaan toisi sen toimintaan lisää byrokratiaa. Yhteistyö eri alojen välillä onnistuu hyvin ilman hallinnollista paketointiakin.

Kunnanhallitus saisi sen sijaan kernaasti pohtia sitä, miten musiikkiopistolle löydettäsiin asianmukaiset tilat – yli 30-vuotta väliaikaisissa riittää.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *