Adlercreutz: Nu är det inte läge att fika efter snabbvinster

President Niinistö öppnade idag det sista riksmötet för denna regeringsperiod. Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz känner sig hoppfull men utgår också ifrån att riksdagsperiodens slutraka kommer att vara arbetsdryg.

– President Niinistö lyfte upp betydelsen av enighet. Av det, att man håller fast i det man kommit överens om. Det här tål att betonas.Trots att riksdagsvalet närmar sig är det nu inte läge att fika efter snabbvinster. Vi bör agera långsiktigt. Nu gäller det att komma ihåg vad vi tillsammans kommit överens och blicka framåt, säger Adlercreutz.

– Vi har trots utmanande tider lyckats genomföra en rad olika reformer. De underlättar vardagen för den enskilda individen men skapar också bättre verksamhetsförutsättningar för företagen. Nu ska vi sköta den andra delen av ekvationen. Vi ska se till att den offentliga ekonomin står på en hållbar grund och att allt fler finländare har jobb. Coronapandemin drog mattan under oss alla. Nu ser vi ljus vid horisonten, säger Adlercreutz

Svenska riksdagsgruppen är fast inställd på att genomföra de reformer som krävs.

– Fokus ska nu ligga på att stärka ekonomin och skapa välfärd. Coronapandemin har satt djupa spår i vårt samhälle. Dem måste vi ta itu med.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *