Adlercreutz: Veikkaus-rahoja koskeva ratkaisu luo vakautta ja ennustettavuutta

 

Parlamentaarinen työryhmä, joka on pohtinut niin sanottujen Veikkaus-rahojen tulevaisuutta, esitteli tänään raporttinsa.

– Suuri määrä organisaatioita, jotka ovat Veikkaus-rahoista riippuvaisia, voivat huokaista helpotuksesta. Rahoitus pidetään vakaalla tasolla, joka vastaa pitkälti nykytilannetta, sanoo parlamentaarisen työryhmän työhön osallistunut Anders Adlercreutz.

Suuri muutos on se, että tulojen ja menojen välinen yhteys poistetaan.

– Tämä on hyvä asia monella tapaa. Kyse on esimerkiksi siitä, kuinka käsittelemme peliriippuvuutta. Nykyisessä mallissa suhtaudumme myönteisesti rahapelaamisesta saataviin tuloihin. Samalla se luo ongelmia. Inhimillinen kärsimys, jota se aiheuttaa peliriippuvaisille ja heidän läheisilleen, on asia, mitä meidän on torjuttava yhä voimakkaammin.

– Uusi malli luo myös ennustettavuutta. Meidän ei enää tarvitse keskustella joka vuosi siitä, mikä kulttuurin tai urheilun tuen määrä on, vaan voidaan aloittaa vakaalta tasolta. Tuensaajat hyötyvät tästä. Kokonaissummaa terävöitetään hieman, mutta se on ennakoitavissa.

Muutos astuu voimaan vuonna 2024. Työryhmä oli yksimielinen.

– Yksimielisyys on tärkeää. Uusi malli mahdollistaa suuremman poliittisen ohjauksen prosessissa, ja siksi on tärkeää, että meillä on sama näkemys rahoituksen määrästä ja jakoperiaatteista.

Lisätietoja:
Anders Adlercreutz, puh 044 981 0191

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *