Adlercreutz utmanar kommuninvånarna att göra Kyrkslätt till Finlands vänligaste kommun

Kyrkslätt-dagen till ära utmanade Kyrkslätts kommunfullmäktigeordförande och riksdagsledamot Anders Adlercreutz i sitt tal på torget kommuninvånarna att tillsammans göra Kyrkslätt till Finlands vänligaste kommun.

– Jag har funderat på vad vi kunde göra som på ett konkret sätt skulle skapa förändring i allas tillvaro men som inte skulle kräva invecklade politiska processer eller mycket pengar. Detta är mitt förslag. Det kanske kräver en smula mod att förverkliga, men jag hoppas att det kunde bidra till att göra Kyrkslätt till ett ännu trevligare ställe att bo på, säger Adlercreutz.

– Jag utmanar alla Kyrkslättbor att uppmärksamma varandra. Då du möter någon – vem som helst – på parkeringsplatsen, på motionsspåret, i matbutikens kö eller vid fotbollsplanens kant – visa att du har sett honom eller henne. Titta i ögonen och nicka, och om du kan samla tillräckligt med mod kan du hälsa med ett hej, goddag eller morjens.

Adlercreutz tror starkt att en förändring i hur vi bemöter varandra kan ha en stor inverkan på stämningen i kommunen.

– Om denna utmaning tar fart tror jag att det goda sprider sig. Då kan vi på goda grunder vänta oss att Kyrkslätt om ett år är Finlands vänligaste kommun.

– Till en början utmanar jag kommunens alla anställda och förtroendevalda. Förändringen börjar från oss själva.

Utmaningen hittas på Adlercreutz Facebook-sida samt på evenemangssidan Hei Kirkkonummi som skapats för detta ändamål. Adlercreutz uppmuntrar till att sprida utmaningen vidare.

I diskussionen om utmaningen på sociala medier kan hashtaggarna #heikirkkonummi och #hejkyrkslätt användas.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *