Emmi Piippo ny assistent för riksdagsledamot Anders Adlercreutz

Politices kandidat Emmi Piippo har börjat arbeta som assistent för riksdagsledamot Anders Adlercreutz. Piippo tillträdde tjänsten den 1 februari. Piippo har tidigare arbetat bland annat som verksamhetsledare för Svensk Ungdom i Helsingfors och övriga Finland samt gjort praktik i Europaparlamentariker Nils Torvalds stab i Europaparlamentet.

Piippo är hemma från Helsingfors och är på slutrakan i sina studier i statskunskap med inriktning på offentlig förvaltning vid Helsingfors universitet. Hon är medlem i Helsingfors ungdomssektion och har tidigare varit aktiv i Svensk Ungdom samt studentorganisationen vid Svenska social- och kommunalhögskolan.

– Jag är redo för att ta an nya utmaningar och ser mycket fram emot att arbeta med Anders. Arbetet som riksdagsassistent ger en utmärkt insikt i politiken, säger Piippo.

– Denna riksdagsperiod börjar närma sig sitt slut och det råder ingen tvekan om att den återstående tiden kommer att vara hektisk. Jag är enormt glad över att få en så mångsidig medarbetare som Emmi med i mitt team. Hon har en bred bakgrund, har visat prov på starkt engagemang, har internationell erfarenhet och räds inte att ta tag i kontroversiella frågor. Jag ser fram emot att arbeta med henne, säger Adlercreutz

Piippo efterträder Crista Grönroos som blivit vald till politiskt sakkunnig för SFP.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *