SFP i Kyrkslätt gläder sig över skolprojekt och subjektiv rätt till dagvård

Kyrkslätts kommunstyrelse godkände år 2018 års budget på måndagen. Fullmäktige behandlar budgeten om två veckor. SFP i Kyrkslätt gläder sig över resultatet.

– Budgetförhandlingarna gick bra och alla partier kan var nöjda med resultatet. Själv är jag speciellt glad över satsningarna på utbildningen, säger SFP:s fullmäktigegrupps ordförande Tony Björk.

Kyrkslätt beslöts sig för att inte höja skatteöret som bibehålls på 2017 års nivå.

– Inför social- och hälsovårdsreformen är det skäl att hålla tyglarna strama. Trots det kommer vi att kunna satsa på både barnskyddet och de äldre. Medborgarinstitutet kommer i fortsättningen att kunna erbjuda ett bättre kursutbud på svenska, säger Ulf Kjerin, viceordförande i kommunstyrelsen.

Kyrkslätt beslöt sig för att begränsa den subjektiva rätten till dagvård för två år sedan. Nästa år kommer denna begränsning att avskaffas.

– Det här var en mycket viktig fråga för oss. Vi motsatte oss begränsningen för två år sedan, och gör det fortfarande. Vi vet att den skapar segregation, och då den dessutom inte lett till inbesparingar stod det klart att beslutet bör omprövas. Det var roligt att märka att detta stöddes av alla partier, konstaterar Anders Adlercreutz, riksdagsledamot och kommunfullmäktigeordförande.

Investeringsbehovet är stort i Kyrkslätt. I nästa års budget reserveras det pengar för både Winellska skolan och Gesterbyn koulu.

– Våra skolor måste fås i skick. Vi hoppas att den tid eleverna i Gesterby skolcentrum får tillbringa i de hyrda paviljongerna blir så kort som möjligt. Den här budgeten garanterar att skolprojekten går framåt, avslutar Anna Aintila, medlem av kommunstyrelsen.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *