Adlercreutz budjettiesityksestä: Tämä kriisi tuskin on viimeinen

-Tämän hallituksen viimeinen budjettiesitys sisältää oleellisia toimia, joilla me torjumme taas tulleen kriisin, totesi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz ryhmäpuheessaan eduskunnan budjettikeskustelussa tänään.

Adlercreutz on tyytyväinen, että kokonaisuus tulee vahvistamaan suomalaisten ostovoimaa, puuttumaan sähkön hinnannousuun, luomaan turvaa, mutta ennen kaikkea piirtämään polun tästä eteenpäin.

Olemme syystäkin huolissamme velkaantumisesta, mutta meidän on siitä huolimatta panostettava toimenpiteisiin, joiden avulla selviämme näistä vaikeista ajoista. Me luomme turvallisuutta arkeen, mutta meidän on myös luotava tiekartta kohti kestävää taloutta. Emme voi luottaa siihen, että tämä kriisi jäisi viimeiseksi. Tämä on otettava huomioon julkisen talouden suunnittelussa, Adlecreutz sanoo.

Adlercreutzin mukaan tarvitsemme ennakoitavaa ja pitkäjänteistä politiikkaa selvitäksemme tulevista haasteita. Se antaa turvaa meille suomalaisille ja tekee Suomesta maan, jonne halutaan muuttaa ja investoida.

-Meillä on demografisia haasteita. Tarvitsemme työvoimaa. Meidän on nostettava työllisyysastetta. Työvoiman saatavuus on maamme elinkeinoelämän suurin haaste. Olemme tällä hallituskaudella edistyneet monilta osin, mutta paljon on vielä tehtävää, Adlercreutz sanoo.

-Kenenkään toive saada tehdä töitä Suomessa ei saa kaatua byrokratiaan. Kukaan, joka haluaa investoida Suomeen, ei saa joutua epäilemään sitä, että se mikä on voimassa tänään, on voimassa myös huomenna. Ja työmarkkinoille tarvitaan lisää luottamusta, Adlercreutz päättää.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *