Adlercreutz eläkeputken poistosta: Tärkeä askel ikääntyneiden työllisyyden parantamiseksi

Hallitus on tänään sopinut niin sanotun eläkeputken poistamisesta yli 55-vuotiaiden työllisyyden parantamiseksi. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on hyvin tyytyväinen päätökseen.

– Tämä on ratkaisu, jossa kaikki voittavat. Laskelmien mukaan tämä johtaa 10 300 uuteen työlliseen samaan aikaan kun se vahvistaa julkista taloutta 165 miljoonalla eurolla. Tämä on iso asia ja suuri edistysaskel: uudistus, jolla tulee olemaan suuri positiivinen vaikutus. Ei heti, mutta pidemmällä aikavälillä, Adlercreutz sanoo.

Eläkeputkella tarkoitetaan vanhempien työttömien oikeutta saada lisäpäivien ajalta työttömyyspäivärahaa sen jälkeen, kun 500 päivän maksimiaika on ylittynyt. Adlercreutzin mukaan tästä järjestelmästä on käytännössä tullut syrjivä vanhempia työntekijöitä kohtaan.

– Tämä on luonut odotusarvon sille, että vanhemmat työntekijät kuuluvat ryhmään, joka mahdollisimman nopeasti pitäisi saada eläkkeelle. Tästä haluamme päästä eroon, ja nyt se toteutuu, Adlercreutz sanoo.

Hän on tyytyväinen siihen, että hallitus tekee kuten on luvannut. Kun työmarkkinaosapuolet eivät päässeet sopuun toimenpiteistä ikääntyneiden työllisyyden parantamiseksi, päätökset tehtiin hallituksessa. Eläkeputken poiston yhteydessä hallitus on päättänyt tukea yli 55-vuotiaita parantamalla muutosturvaa.

– On selvää, että meidän on rakennettava tästä kokonaisuus. Luomme tukimekanismeja, jotka mahdollistavat koulutuksen ja uudelleenkouluttautumisen. Vanhemmat työntekijät saavat myös tervetulleen verohelpotuksen, kun ansiotulovähennystä nostetaan yli 60-vuotiaiden osalta, Adlercreutz sanoo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *