Adlercreutz hallituksen työllisyystoimista: Vakuuttava kokonaisuus kannustavilla toimilla

Hallitus on tänään 11.2.2022 päässyt sopuun työllisyystoimista, joiden on tarkoitus vahvistaa julkista taloutta 110 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus sisältää useita työllisyyttä parantavia toimenpiteitä.

– Tämä on tasapainoinen kokonaisuus, joka täyttää asettamamme tavoitteet. Ainoastaan tarjoamalla keppiä ei päästä pitkälle, pitää myös tarjota porkkanaa.  Tämä työllisyyspaketti sisältää monia hyviä kannustintoimenpiteitä, jotka kohdistuvat tiettyihin ongelmiin työmarkkinoilla, sanoo Adlercreutz.

Yksi uusista toimista koskee sitä, miten ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehto lasketaan.

-Tämä niin sanotto ”euroistaminen” tekee työttömyysturvajärjestelmästä kannustavamman ja oikeudenmukaisemman. Se on tärkeä askel oikeaan suuntaan, sanoo Adlercreutz.

Hallitus päätti myös, että opiskelijoiden tulorajojen väliaikainen korotus muuttuu vuodesta 2023 lähtien pysyväksi. RKP on työskennellyt tämän eteen jo pitkään, sanoo Adlercreutz.

-On erittäin tärkeää, että työkokemusta saa mahdollisimman varhain. Nykytilanne, missä opiskelija ei ota vastaan työtä koska se saattaa johtaa opintotuen menettämiseen on kestämätön. Tämä on iso askel eteenpäin, joka tuo mukanaan paljon hyvää, sanoo Adlercreutz.

Hallitus on jo aiemmin päättänyt useista työllisyyttä edistävistä toimista. Monet niistä ovat huomattavia rakenneuudistuksia, kuten eläkeputken poistaminen, jonka katsotaan olevan merkittävä tekijä ikääntyvän työkykyisen väestön työttömyyteen. Näillä nyt päätetyillä toimilla otamme jälleen askeleen lähemmäksi RKP:n tähtäämään 80 prosentin työllisyysasteeseen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *