Adlercreutz Itämeripäivänä: Öljyntorjunta on turvattava

Öljysuojarahaston varat ovat loppumassa, jonka seurauksena öljyvahinkojen torjuntavalmius on huonontunut Suomenlahden ja koko rannikon alueella. Itämeripäivänä kansanedustaja Anders Adlercreutz haluaa kiinnittää ongelmaan huomiota.

– Tilanne on huolestuttava. Itämeripäivänä – kuten kaikkina muinakin päivinä – on syytä muistaa, että Suomenlahti on herkkä meri, joka ei kestä öljyvahinkoja. Tästä syystä on tärkeää, että huolehdimme hyvästä öljyntorjuntavalmiudesta, Adlercreutz sanoo.

Hän kuvailee öljysuojarahaston tilannetta tukalaksi. Resurssipula on johtanut siihen, ettei torjuntakalustoa voida päivittää eikä öljyntorjuntaharjoituksia ole varaa järjestää.

– Öljysuojarahaston budjetin aukko pitää tukkia. Meidän tulee voida ylläpitää hyvä torjuntavalmius, jotta rannikon pelastuslaitokset voivat huolehtia tehtävästään. Pidemmän aikavälin näkökulmasta on tärkeää tarkastella koko rahoitusmallia, jotta öljyvahinkojen torjuntavalmius voidaan varmistaa ja toimintaa kehittää, Adlercreutz sanoo.

Kesäkuussa 2020 päivätyssä kirjeessä öljysuojarahaston hallitus vetoaa ympäristöministeriöön nopeiden toimenpiteiden tarpeellisuudesta öljyvahinkojen torjuntavalmiuden turvaamiseksi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *