Adlercreutz: Järki käteen, HUS!

Raaseporin sairaalan yhteispäivystys on vaakalaudalla tulevana maanantaina, kun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus kokoontuu käsittelemään asiaa. Kokouksessa tullaan esittämään, että yhteispäivystys lakkautetaan. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on järkyttynyt päätösehdotuksen lyhytnäköisyydestä ja vetoaa hallitukseen, jotta se ei hyväksyisi ehdotusta.

– Kehotan HUS:n hallitusta tekemään sen ainoan järkevän ratkaisun: säilyttämään Raaseporin sairaalan yhteispäivystys. Olemme tällä hetkellä keskellä epidemiaa, sekä sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen valmisteluvaiheessa. Nyt ei todellakaan ole oikea aika lakkauttaa palveluita maakunnassa, jossa koronavirus on levinnyt eniten. Myös sote-uudistuksen näkökulmasta ajankohta on absurdi. Toivon, että hallitus päätyy toiseen ratkaisuun, Adlercreutz sanoo.

Länsiuusimaalaisten yhtäläinen oikeus terveydenhuoltoon on uhattuna, jos yhteispäivystys ajetaan alas. Ilman yhteispäivystystä nukutusta vaativia toimenpiteitä ei voi enää suorittaa Raaseporissa.

– Yhteispäivystyksen lakkauttaminen on kova isku koko Länsi-Uudellemaalle niin kilpailukyvyn kuin kansalaisten turvallisuudentunteen näkökulmasta. Näinä epidemia-aikoina tarve saada hyvää hoitoa omalla äidinkielellä korostuu. Nyt ei ole aika ajaa alas palveluita, sen sijaan meidän tulisi vahvistaa alueellista ja sosiaalista yhdenvertaisuutta. Raaseporin sairaala ja sen yhteispäivystys on perustavanlaatuinen osa koko alueen elinvoimaisuutta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *