Adlercreutz: Lyhytnäköinen ja hätiköity päätös

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallitus on tänään päättänyt lakkauttaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyrmistynyt päätöksestä, jolle hänen mukaansa on vaikea löytää kestäviä, alueen tarpeet huomioonottavia perusteluja.

– Päätöksen myötä yhteispäivystys Raaseporin sairaalassa loppuu. Enemmistö HUS:n hallituksesta päätti sivuuttaa Länsi-Uudenmaan protestihuudon – niin kuntien, kuin niiden yli 10 000 asukkaan, jotka allekirjoittivat vetoomuksen yhteispäivystyksen säilyttämiseksi. Yhteispäivystyksen merkitystä alueelle ei voi mitata kustannuslaskelmin. Nyt perustavanlaatuinen osa lähipalvelua katoaa.

Adlercreutzin mielestä päätös on hätiköity myös tulevaa sosiaali- ja terveydenhuoltouudistusta ajatellen.

– HUS:n hallitus sitoi nyt tulevan maakunnan toisen käden selän taakse. Päätös on hyvin valitettava koko alueen näkökulmasta. Nyt HUS:n on syytä näyttää, että Länsi-Uudenmaan tarpeita ymmärretään. Tästä päätöksestä huolimatta Raaseporin sairaalaa tulee kehittää määrätietoisesti sen vahvuuksiin perustuen ja asukkaiden tarpeet huomioon ottaen. Olisiko sairaalaa kokonaisuudessaan mahdollista vahvistaa painottamalla tiettyjä erityispätevyyksiä?

– Nyt ei missään olosuhteissa saa syntyä keskustelua, jossa päivystystä kyseenalaisestaan muilta osin. Raaseporin sairaalan tulee pysyä sairaalana, sillä sairaalaa tarvitaan.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *