Adlercreutz: Rajoitusten purkamisedellytyksistä tulee keskustella jo nyt

– Kriisi on akuutti, mutta meidän tulee myös ajatella sitä päivää, joka tulee tämän kriisin jälkeen, Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo.

Eduskunta on viime päivien aikana ottanut käyttöön rajoituksia, joita Suomessa ei ole aiemmin sovellettu edes sota-aikana. Perjantaina eduskunta päätti rajoittaa liikennettä Uudenmaan rajoilla.

– Teemme nyt kaikkemme viruksen liian nopean leviämisen estämiseksi. Samalla kun taistelemme virusta vastaan vahingoitamme kuitenkin myös valitettavasti talouttamme. Yleisen hyvän takia käyttöön otetuilla toimenpiteillä on myös pitkälle meneviä taloudellisia vaikutuksia. Tässä tilanteessa meillä ei kuitenkaan ole vaihtoehtoja, Adlercreutz sanoo.

– Rajoitusten käyttöönotosta päätettiin laajassa poliittisessa yhteisymmärryksessä. Tämä on hyvä asia. Pelkään kuitenkin, että rajoitusten purkamisen ajankohdasta ja menettelystä on hankalampaa löytää yksimielisyyttä. Samalla on suunnattoman tärkeää, että eloonjäämisestään kamppailevat yritykset voivat hahmottaa päivän, jolloin poikkeustila on ohi.

Yritysten tulevaisuudentoivon vahvistamiseksi Adlercreutz peräänkuuluttaa keskustelua edellytyksistä rajoitusten höllentämiselle.

– Meidän tulisi nyt keskustella niistä ehdoista, joiden perusteella rajoitukset voidaan purkaa. Miltä sairaustilanteen tulee näyttää? Kuinka monta potilasta on sairaalahoidossa? Minkälainen tartuntakäyrän tulee olla?

– Horisontin näkeminen on helpompaa, jos voimme jo tässä tilanteessa määritellä ehdot rajoitusten purkamiselle. Samalla hankalan ja tarpeettomasti politisoidun keskustelun välttäminen olisi helpompaa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *