Adlercreutz: Tärkeitä panostuksia nuorten yrittäjyystaitoihin

Valtiovarainvaliokunta hyväksyi tänään mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta. Samalla valiokunta päätti miten hallituksen noin 50 miljoonan euron ylimääräinen budjettipotti jakaantuu. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on erityisen tyytyväinen nuorten yrittäjyyskasvatukseen suunnatuista lisäresursseista.
– Yrittäjyyskasvatus antaa nuorille tärkeitä taitoja työelämää varten. Se tarjoaa mahdollisuuden kokeilla siipiään, onnistua ja epäonnistua turvallisessa ympäristössä ilman taloudellista riskiä. Lisäksi nuoret oppivat taloudesta ja siitä, miten pitkälle luovuudella ja yhteistyöllä voi päästä. Näistä taidoista on aivan varmasti hyötyä myöhemmin työelämässä, Adlercreutz sanoo.
Lisärahoitusta myönnetään muun muassa organisaatioille, jotka tarjoavat maksuttomia yrittäjyysohjelmia kouluille.
– Lisärahoituksen avulla voivat he tavoittaa yhä useamman nuoren. Tämä on tärkeää, koska on vaikea kiinnostua jostain, mistä ei tiedä, Adlercreutz sanoo.
Adlercreutz kertoo, että kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on lisääntynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä nuoremman väestön keskuudessa. Tämä käy ilmi esimerkiksi Talouden ja nuorison, TAT:n vuotuisesta Nuorten tulevaisuusraportista, jossa todetaan myös, että kouluissa annettava yrittäjyyskasvatus auttaa luomaan ymmärrystä liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä.
– Asenteet yrittäjyyttä kohtaan ovat muuttuneet nopeasti. Tällä hetkellä lähes 50 prosenttia nuorista näkee yrittäjyyden mahdollisena tulevaisuudensuuntana. On voitu havaita, että oppilaat, jotka ovat käyneet Yrityskylässä, mikä on useimmissa suurimmissa kaupungeissa tarjolla oleva yrittäjyysohjelma, ymmärtävät yrittäjyyttä ja liiketoiminnan merkitystä paremmin kuin oppilaat, jotka eivät ole osallistuneet Yrityskylään. Panostukset yrittäjäkasvatukseen on konkreettinen investointi tulevaisuuteen, Adlercreutz sanoo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *