Adlercreutz: T&K- toiminnan verovähennyksiä koskeva laki on saatava eduskuntaan

Hallituskausi lähenee loppuaan ja hallituksella alkaa olla kiire saada jäljellä olevat lakiehdotukset eduskunnan käsittelyyn. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz vaatii, että  Suomen kilpailukykyä parantavien ehdotusten läpivientiä priorisoidaan.

– Eduskuntaan vielä jättämättömien ehdotusten joukossa on esimerkiksi lakiesitys tutkimus- ja kehittämistoimintaa koskevista verovähennyksistä. Suomi elää innovaatioista, mutta T&K-investointiemme käyrä osoittaa alaspäin. Tässä annamme kilpailijoillemme turhaa etua. Tämä on kohtalon kysymys, Adlercreutz sanoo.

Venäjän sota Ukrainassa on nostanut vihreän siirtymän keskiöön. Adlercreutz korostaa, että tämä olisi ollut edessä sodasta riippumatta, ja toteaa, että kyse on pitkälti myös Suomen kilpailukyvystä globaaleilla markkinoilla.

– Riippuvuuteemme fossiilisista polttoaineista liittyy turvallisuuspoliittinen ulottuvuus. Kyse ei kuitenkaan ole ainoastaan riippuvuudesta epädemokraattisista maista. Jos päästömme maailmanlaajuisesti kasvavat nykyisten ennusteiden mukaisesti  seuraukset ovat niin dramaattiset, että myös turvallisuutemme kärsii. Tässä yhtälössä innovaatioilla on jälleen ratkaiseva rooli. Tiedämme, että puhtaille ratkaisuille on kysyntää. Harvoilla toimialoilla on näin valoisat tulevaisuudennäkymät. Mutta juna liikkuu jo. Tähän pitää tarttua, meillä  ei ole varaa jäädä asemalle, Adlercreutz sanoo.

Eduskunnan sisällä vallitsee laaja yksimielisyys siitä, että lakipaketti tarvitaan.

– Tämä ei ole kiistanalainen kysymys. Tarvitsemme lisää investointeja tutkimukseen ja kehitykseen sekä kannustavia veromekanismeja kannustaaksemme yksityistä sektoria investoimaan. Siksi toivon nyt, että ministeri Saarikko vie asian hallitukseen päätettäväksi. Täällä eduskunnassa voimme sitten huolehtia lopusta, Adlercreutz päättää.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *