Investointia ei saa pysäyttää nyt

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa heti

Blomqvist ja Adlercreutz jättivät kirjallisen kysymyksen Hanko-Hyvinkää -radan sähköistämisestä:

Investointia ei saa pysäyttää nyt

Hanko-Hyvinkää -radan sähköistäminen tulee jatkua suunnitelmien mukaan.

Näin sanovat RKP:n kansanedustajat Thomas Blomqvist ja Anders Adlercreutz, jotka kirjallisessa kysymyksessään vaativat, että hallitus selventää Hanko-Hyvinkää -radan sähköistämissuunnitelmiaan. He korostavat, että Hangon sataman liikenne ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä vilkasta kuin nyt. Yli neljä miljoonaa tonnia tavaraa kulki sataman kautta vuoden 2015 aikana.

– Vuosi sitten silloinen hallitus päätti myöntää kolme miljoonaa euroa tukea radan parantamistöiden käynnistämiseksi. Nyt Liikennevirasto on antanut ymmärtää, että töitä ei tullakaan aloittamaan, vaikka suunnitelma Hanko-Hyvinkää -radan sähköistämisen toteuttamiseksi on miltei valmis, Blomqvist sanoo.

Toimiva tie- ja rautatieverkosto on perustavanlaatuinen edellytys sille, että yritykset voivat toimia, kauppa kulkee ja Suomen talous voi kasvaa. Hanko-Hyvinkää -radan sähköistäminen on tarpeellinen projekti, joka toisi selvää taloudellista hyötyä. Hangon satamalle tämä olisi elintärkeä investointi: investointi, jolla olisi positiivisia vaikutuksia koko alueelle.

– Hanko-Hyvinkää -rataosuus on ainoa rataosuus Etelä-Suomessa, jota ei ole sähköistetty. Radan sähköistäminen on myös perusteltua ottaen huomioon rikkidirektiivin, joka astui voimaan vuonna 2015, ja joka nosti merikuljetuksien rahtikustannuksia, Adlercreutz sanoo.

– Hanko-Hyvinkää -radan sähköistäminen mahdollistaa Hangon sataman laajentuneen käytön, samalla kun investointi myös vähentää junaliikenteen päästöjä. Ylläpitämällä pullonkauloja junaradoillamme aiheutuu merkittävää haittaa tehokkaalle tavaraliikenteelle, Blomqvist ja Adlercreutz sanovat.

Lisätietoja:
Anders Adlercreutz 044-981 0191
Thomas Blomqvist 050-512 1776

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *