Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz vieraili torstaina Satakunnassa

Satakunnan maakunnasta löytyy useita yrityksiä, jotka haluavat panostaa kestävään kehitykseen. Adlercreutz vieraili Peittoon kierrätyspuistossa, pelivalmistaja TacTic:ssa sekä BASF:n toimipisteessä Harjavallassa.

–  Tiedostamme kaikki sen, että kulutamme liikaa. Olen vaikuttunut siitä, miten teollisuus on lähtenyt rohkeasti ja innovatiivisesti kehittämään kiertotaloutta, useat toimijat hyvässä yhteistyössä. Tämä toteutuu hyvin selkeästi Peittoon Kierrätyspuistossa, sanoo Adlercreutz.

–  Harjavaltaan valmistuu muutaman vuoden kuluttua kiertotaloutta tukeva yritystoiminta, BASF:n akkutehdas. Hankkeen yksi merkittävä tekijä on mielestäni usko suomalaiseen osaamiseen ja alueen asukkaisiin sekä yhteistyö Harjavallan kaupungin kanssa. Kun BASF päätti perustaa tehtaan Suomeen, puhtaan sähkön saatavuus oli yksi niistä tekijöistä, joka ratkaisi asian Suomen hyväksi. Uusiutuva sähkö on jo kilpailutekijä. Kun tehdas valmistuu, on se yksi suurista työllistäjistä Harjavallassa, toteaa Adlercreutz.

–  Satakunnan alueella on paljon teollisuutta mutta myös erittäin paljon elinvoimaisia pien- ja perheyrityksiä. Työllisyydellä on suuri merkitys maakunnan hyvinvointiin. Korona-aika on tuonut monelle yrittäjälle haasteita ja nyt tarvitaan yhteistyötä sekä katsomista ja uskomista tulevaisuuteen, sanoo Adlercreutz.

–  Kaikki työ, jota teemme kiertotalouden hyväksi edesauttaa meitä kaikkia, etenkin tulevia sukupolvia, toteaa Adlercreutz lopuksi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *