Adlercreutz erbjuder riksdagsvideo för skolklasser

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz hoppas att man också i riksdagen ska få se skolklasser i korridorerna när höstterminen väl börjar. I väntan på det har han gjort en video – ett distansriksdagsbesök – som han hoppas att ska hitta sin väg in i klassrummen runtom i Svenskfinland eller varför inte visas som en del av undervisningen i svenska i finskspråkiga skolor.

– Finland är ett land med låga trösklar och många möjligheter till samhälleligt engagemang. Jag har själv saknat skolklassernas besök i riksdagen. Samtidigt har det har varit fint att få följa med hur lärarna tänjt sig i den nya situationen vi levt i under våren. Många har aktivt varit i kontakt också med riksdagen och ordnat diskussioner mellan politiker och elever på distans.

Under våren har utomstående inte kunnat besöka riksdagen. På samma sätt som muséer och andra offentliga inrättningar har också riksdagen varit tvingen att stänga sina dörrar för besöksgrupper. Skolor brukar ofta på vårkanten ha riksdagen som utflyktsmål men inte i år – skolvardagen har förstås annars också sett mycket annorlunda ut.

– Med denna video vill jag dra mitt strå till stacken. Jag berättar om huset, dess historia och arkitektur, men också om hur beslutsfattandet i Finlands riksdag fungerar. Sedan när höstterminen börjar hoppas jag att skolorna åter tar kontakt med oss här i riksdagen och kommer på besök.

Anders Adlercreutz riksdagsbesöksvideo hittas på adressen andersadlercreutz.fi/besok.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *