Paperivuoren purkutalkoot

Hallitus pyysi ministeriöiltä  ehdotuksia työllisyyden parantamiseksi. Sato ei ollut kummoinen, mutta eihän tämä toki ihan helppoa olekaan.
Liikenne- ja Viestintäministeriö keksi myydä jäänmurtajan itselleen. No, itse asiassa valtion omistamalle osakeyhtiölle. Saaduilla rahoilla keksittiin toki ihan hyvää käyttöä, kuten panostaminen infra- ja tietoliikennehankkeisiin.
Ympäristöministeri panostaa varovaisesti Cleantechiin ja puhuu lisää byrokratian keventämisestä. Byrokratian kevennystä olisi helppoa ohittaa populismina, mutta on siinä perääkin. Omasta kokemuksesta tiedän, että rakennusluvan hakeminen on tätä nykyä aika rakettitiedettä. Pikkuruisen rakennuksen sisäisen laitoskeittiömuutoksen luvan hakemiseen piti viime viikolla liittää 20 liitettä. On siinä muutama liikaa.
Nyt bisnesidea pätevälle bittinikkarille: kehitä palvelu, jonka piiriin pakotat kaikki Suomen kunnat ja kaupungit. Palvelussa hoidetaan rakennuslupa-asiat. Konsepti on nerokas: sama asia täytettään ainoastaan kerran ja ainoastaan yhteen kohtaan. Ei seitsemääntoista eri paikkaan. Ohjelma tunnistaa rakennusluvan tyypin, kertoo hakijalle tietotarpeet, imee itseensä kuvat ja lähettää kaiken oikeaan kuntaan.
Kunnassa säästyy merkittävästi aikaa ja resursseja. Säästyneet ihmistyövuodet ohjataan vaikka kunnan rakennushankkeiden suunnittelun ja toteutuksen koordinointiin, jolloin vältymme muutamalta homekoululta.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *