Adlercreutz iloitsee perhevapaamallista: Tarvitsemme myös asennemuutoksen

Tänään esiteltiin hallituksen malli tulevasta perhevapaauudistuksesta. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz iloitsee siitä, että uudistus etenee ja että malli mahdollistaa perhevapaiden tasaisemman jaon vanhempien kesken.

– Malli ilmaisee selvästi sen, että perhevapaat tulee jakaa – ja että ne tulee jakaa tasan. Tämän toteutuminen on nyt jokaisen omalla vastuulla. Se vaatii asennemuutoksen, Adlercreutz sanoo.

Tasa-arvoinen työelämä edellyttää sitä, että vanhemmat jakavat perhevapaat huomattavasti nykyistä enemmän, Adlercreutz painottaa.

– Ainoastaan vapaita jakamalla voimme muuttaa totuttuja kaavoja – eli odotusarvoa siitä, että äiti jää kotiin. Sekä vanhemmille että työnantajille lähtökohtana tulee olla se, että molemmat vanhemmat käyttävät osuutensa. Tämä malli ohjaa meidät nyt oikeaan suuntaan kohti tasa-arvoisempaa perhe- ja työelämää.

1 reply
  1. Olavi Koskela
    Olavi Koskela says:

    Kannatettava hanke, kaikin puolin. Mutta siitä ei tule tinkiä tuumaakaan, että järjestelyn on perustuttava todelliseen tasa-arvoon ja vapaaehtoisuuteen. Ei siis mitään systeemiin piilotettuja etuisuuksia millekään taholle – eikä varsinkaan mitään mielipidemanipulointia ylen tai minkään muun toimijan taholta.

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *