Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Investointeja turvallisuuteen, inhimillisyyteen ja tulevaisuuteen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta päätti tänään tiistaina niin sanotuista joululahjarahoista. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi, jotka ovat olleet neuvottelemassa lisämäärärahoista, ovat tyytyväisiä neuvotteluiden tulokseen. Lisärahoitusta on myönnetty useisiin tärkeisiin kohteisiin. Niiden avulla edistetään tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, nuorten yrittäjyyttä, vientiä ja ylläpidetään useita paikallisesti tärkeitä hankkeita kuten museolaiva Vegan toimintaa.

– Jos menneisyydestä voi jotakin oppia, niin sen, että ennaltaehkäisevät ja pitkän aikavälin investoinnit ovat erittäin tärkeitä. Hallituspuolueet kohdentavat noin 50 miljoonan euron lisämäärärahan tärkeisiin hankkeisiin, joita alkuperäisessä talousarvioehdotuksessa ei ole huomioitu, Adlercreutz ja Rehn-Kivi kertovat.

Adlercreutz korostaa nuoriin tehtäviä investointeja ja niiden myönteisiä pitkän aikavälin vaikutuksia.

– Olen tyytyväinen siihen, että olemme onnistuneet neuvottelemaan lisärahoitusta yrittäjyyskasvatukseen.  Kohdennamme varoja myös nuorten lukutaidon edistämiseen ja oppimisvaikeuksissa tukemiseen. Näiden lisäksi tukea saa 4H-toiminta, joka edistää nuorten hyvinvointia ja yrittäjyystaitoja. Nuoriin investoiminen ei ole koskaan ollut niin ajankohtaista ja tarpeellista kuin nyt, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutz on tyytyväinen myös yrittäjyyden lisärahoitukseen. Lisärahoitusta saa esimerkiksi Pohjanmaalla toimiva Viexpo, joka auttaa yrityksiä laajentamaan toimintaansa ulkomaille.

– Näinä vaikeina aikoina on tärkeää, että tuemme alkutuotantoa. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme neuvoteltua lisärahoitusta esimerkiksi Suomen Ammattikalastajaliitolle, Adlercreutz sanoo.

Rehn-Kivi, jolla on vahva profiili erityisesti sosiaali- ja terveysasioissa, nostaa esiin useita terveyteen liittyviä hankkeita, joita nyt tuetaan.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että olemme pystyneet varmistamaan rahoituksen niin usealle tärkeälle hankkeelle, jolla edistetään terveyttä ja ihmisoikeuksia, erityisesti naisten oikeuksia. Olen iloinen niin naisjärjestöille kuin myös turvakodeille myönnettyyn lisärahoitukseen, jolla varmistetaan palveluiden riittävyys ja saavutettavuus. Naislinjalle myönnetyn lisämäärärahan avulla turvataan neuvonta ja tuki väkivaltaa kokeneille naisille, Rehn-Kivi sanoo.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä nosti neuvotteluissa esille myös lisärahoituksen tarpeen naisten sukuelinten silpomisen ehkäisemisen vastaiseen työhön ja ihmiskaupan uhrien auttamiseen liittyviin hankkeisiin. Merkittävä osa lisärahoituksesta osoitetaan myös rajat ylittävälle järjestötyölle ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä Pakolaisneuvonnalle.

– RKP on puolue, jolla on selkeä moraalinen kompassi. On hienoa, että saimme valtiovarainvaliokunnassa läpi monia ihmisoikeuksiin liittyviä lisärahoitusehdotuksia. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että rahoitusta myönnettiin naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemiseen, Istanbulin yleissopimuksen täytäntöönpanon varmistamiseksi. Lisäksi on hienoa, että nuorten ilmasto- ja ympäristötietoisuutta priorisoidaan lisärahoitusta myönnettäessä. Niin Luontoliitto kuin ympäristökasvatusjärjestö FEE saavat lisärahoitusta, Rehn-Kivi ja Adlercreutz kertovat.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *