Adlercreutz: LNG-terminaali on voitto koko seudulle

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti tänään, että Inkoo tulee saamaan LNG-terminaalin. Valtion kaasuverkkoyhtiö Gasgrid ja energiayhtiö Fortum ovat allekirjoittaneet sataman käyttöä koskevan sopimuksen. Maakaasu, jota tuodaan laivoilla satamaan tulee korvaamaan venäläisen maakaasun, jonka toimitukset päättyivät toukokuussa.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz iloitsee päätöksestä ja nostaa esille sen kuinka terminaalin saaminen on suuri voitto Inkoolle, Joddbölelle ja koko seudulle.

-Kun irtaannumme venäläisestä energiavirrasta tarvitsemme vaihtoehtoja. Nesteytetty maakaasu tulee olemaan tärkeä energialähde suomalaiselle teollisuudelle vielä pitkään, sanoo Adlercreutz.

Adlercreutzin mielestä tulisi pitkän aikavälin tavoitteena olla pistoraide, joka ulottuu rantaradasta Joddbölen satamaan. Se mahdollistaisi sataman jatkokehittämisen.

-Inkoon sataman lisääntyvä liikenne on jälleen yksi  lisäargumentti rantaradan kehittämisen puolesta. Tarvitsemme tuplaraiteet Kirkkonummelta Saloon, sanoo Adlercreutz.

– Tänä päivänä, kun meidän on punnittava tarkasti kaikkia investointejamme, tulisi meidän priorisoida rantaradan kaltaisen, jo olemassa olevan infrastruktuurin kunnostaminen ja kehittäminen, toteaa Adlercreutz.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *