Adlercreutz: Panostakaa nuorten yrittäjyyskasvatukseen kunnissa!

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz haluaa kannustaa kuntia panostamaan nuoriinsa tarjoamalla heille yrittäjyyskasvatusta kouluissa.

– Yrittäjyyskasvatus antaa nuorille tärkeitä oppeja ja taitoja työelämään. Se antaa heille mahdollisuuden kokeilla siipiään, onnistua ja epäonnistua turvallisessa ympäristössä ilman taloudellista riskiä. Se opettaa taloustaitoja mutta näyttää myös, kuinka luovuus ja yhteistyö voivat kantaa pitkälle. Nämä ovat taitoja, joille lapsilla ja nuorilla varmasti on hyötyä tulevassa työelämässään, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutz mainitsee esimerkkinä Nuori Yrittäjyys ry:n, joka tarjoaa suomalaisille kouluille maksuttomia ohjelmia yrittäjyyskasvatuksessa. Yhdistys on juuri kerännyt tukea yli 6 miljoonan euron edestä, jotta toimintaa voidaan laajentaa.

– Haluan rohkaista kaikkia kuntia lähtemään mukaan tämän tyyppisiin verkostoihin, joista Nuori Yrittäjyys on yksi esimerkki. He ovat hyvin konkreettisella tavalla vihkineet jo kymmeniä tuhansia nuoria yrittäjyyden polulle. Tämä on panostus, joka kantaa hedelmää pitkällä tähtäimellä. Panostus nuoriin on panostus tulevaisuuteen, yrittäjyyteen Suomessa sekä työllisyyteen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *