Adlercreutz: Perhevapaauudistus mahdollistaa tasa-arvoisemman työelämän

Tänään perhevapaauudistuksen käsittely alkaa eduskunnassa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen siihen, että uudistus etenee ja painottaa sen merkitystä perheille.

– Tähän asti oletuksena on ollut se, että äiti on kotona ja isä on töissä. Perhevapaauudistuksen seurauksena pääsemme pois tästä odotusarvosta. Uudistuksen myötä voimme myös paremmin ottaa huomioon perheiden kirjon ja niiden eri tarpeet. Tämä on tarpeellinen uudistus, joka hyödyttää kaikkia perheitä, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutzin mukaan perhevapaauudistuksessa on myös kyse kilpailukyvystä, sillä se parantaa mahdollisuuksia tasa-arvoiseen työelämään.

– Ei ole mitään syytä siihen, että naiset työskentelisivät miehiä vähemmän. Rakenteet ovat epätasa-arvoisella tavalla ohjanneet uraa ja työelämää. Olemme antaneet tottumusten ja olettamien sanella resurssien jakoa. Nyt molemmille vanhemmille tulee tasa-arvoisemmat mahdollisuudet niin uraan kuin perhe-elämään.

– Uskallan väittää, että uudistuksen myötä myös perheet voivat jatkossa paremmin. Omasta kokemuksesta tiedän, mitä läsnäolo arjessa lapsen ollessa pieni merkitsee isän ja lapsen väliselle suhteelle. Todennäköisesti myös perhedynamiikka hyötyy siitä, että vastuu jaetaan tasaisemmin vanhempien kesken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *