Adlercreutz puhuu sähköautojen ja puurakentamisen puolesta: Tarvitaan kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa

Valtioneuvoston keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelma on konkreettinen, hyvin jäsennelty asiakirja, jossa kiinnitetään huomiota edessämme oleviin haasteisiin. Mutta, monet seikat viittaavat siihen, että emme näe tilanteen vakavuutta.

Näin totesi kansanedustaja Anders Adlercreutz (RKP) eduskunnan keskustelussa ilmastopolitiikasta keskiviikkona.

– Mitä teemme tällä hetkellä? Ohjaamme päästökauppatulot takaisin teollisuuteen. Emme käsittele polttoaineiden verotusta ilmastopolitiikan näkökulmasta, vaan pidämme sitä aluepolitiikan pelinappulana. Tarkastelemme budjettikirjan panostuksia joukkoliikenteeseen fiskaalisena harjoituksena, kun meidän pitäisi tarkastella niitä osana ilmastopolitiikkaa.

Adlercreutz peräänkuuluttaa suurempaa määrätietoisuutta siirtymisessä sähköautoihin ja viittaa Norjaan, joka tässä suhteessa on edelläkävijä. Hän painottaa myös, että noin 40 prosenttia päästöistämme kohdistuu rakennuksiin.

– Puurakentamiseen panostaminen on ilmastotoimi. Tämän vuoksi on mitä tärkeintä, että hallitus tarkistaa lainsäädäntöä ja höllentää puurakentamisen normeja. Kun on ilmeistä, että tulemme lisäämään metsiemme hakkuita tavalla, joka lyhyellä aikavälillä puolittaa hiilinielumme, on erittäin tärkeää, että metsästä ottamamme puu menee pitkäikäisiin puutuotteisiin, sanoo Adlercreutz.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *