Adlercreutz: Suomalainen puu ei pala paremmin kuin ruotsalainen

Lehdistötiedote 22.9.2017
Julkaisuvapaa heti

 

Suomen metsäteollisuuden painopisteen tulee siirtyä lyhytikäisistä tuotteista pitkäikäisiin puutuotteisiin, kuten puurakennuksiin. Tuotteisiin, jotka varastoivat hiilidioksidia. Tämä on äärimmäisen tärkeää Suomen ilmastositoumuksien johdosta ottaen huomioon sen, että Suomen hiilinielu lyhyellä aikavälillä tulee pienentymään suunniteltujen lisähakkuiden takia.

Keskustelussa ympäristöministeriön budjetista perjantaina kansanedustaja Anders Adlercreutz (RKP) nosti esille puurakentamisen.

– Kun puurakentamisesta on kyse, löytyy vielä paljon mitä voimme tehdä. Pelikenttä ei vielä ole neutraali. On järjenvastaista, että suomalainen puu suomalaisessa puukerrostalossa oletetaan palavan nopeammin kuin sama puu, tai ruotsalainen puu, ruotsalaisessa puukerrostalossa. Ei ole järkevää, että vaaditaan sekä rakenteellista palonsuojausta että sprinklausta; ei tule vaatia sekä vöitä että henkseleitä. Toisen tulee riittää – ja näin on Ruotsissa.

Ministeri Tiilikainen on edistänyt puurakentamista monella tapaa, Adlercreutz kiittää.

– Olemme ottaneet monta askelta oikeaan suuntaan. On hyvä, että suuntana on ollut suurempi materiaalineutraalisuus, sillä puurakentaminen on ilmastoteko. Pieni puutalo varastoi 30 tonnia hiilidioksidia. Nyt meidän tulee vain ymmärtää, ettei suomalainen puu pala nopeammin kuin ruotsalainen. Tämä epäkohta olisi helposti korjattavissa.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *