Adlercreutz: Työvoiman saatavuusharkinnasta on luovuttava

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz osallistui torstaina Matkamessuilla järjestettyyn vaalipaneeliin. Paneelissa keskusteltiin kotimaisesta matkailualasta ja alan huutavasta työvoimapulasta. Se on selkeästi yksi suurimmista yksittäisistä ongelmista, kun tarkastellaan koko toimialan liiketoimintaolosuhteita.
Konkreettinen toimenpide, jonka puolesta RKP on jo pitkään puhunut, olisi ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta luopuminen.
– Useilla aloilla nykyisin sovellettava saatavuusharkinta ei ole tätä päivää. Se luo tarpeetonta byrokratiaa ja asettaa työntekijät haavoittuvaan asemaan. Kyse on myös kilpailukyvystämme: jos meillä on toimintaympäristö, jossa yritykset eivät itse saa päättää kenet he palkkaavat, siirtyvät ne maahan, jossa tällaisia rajoituksia ei ole,  Adlercreutz sanoo.
Adlercreutz ehdottaa, että työvoiman tarveharkinnasta voitaisiin luopua asteittain.
– Voisimme aloittaa paikallisilla kokeiluilla lievittääksemme olemassa olevia huolia. Yritykset, jotka todistettavasti täyttävät velvoitteensa, voisivat myös saada kevyemmän prosessin, sanoo Adlercreutz.
– Tarvitsemme parempia prosesseja helpottamaan työperäistä maahanmuuttoa. Nykyinen linja ei houkuttele tänne uusia yrityksiä tai edistä kotimaisten yritysten kasvuedellytyksiä, Adlercreutz sanoo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *