Adlercreutz Venäjän toimista: Vakava kansainvälisen oikeuden loukkaus

-Viimeisen vuorokauden tapahtumat ovat rikos kansainvälistä oikeutta kohtaan, ne ovat rikos Ukrainaa kohtaan. Ne ovat myös väärin venäjän kansaa kohtaan, ja niillä tulee olemaan vakavat seuraukset, painottaa ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz eduskunnan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa tiistaina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tunnusti eilen Itä-Ukrainan separatistialueet itsenäisiksi. Adlercreutz tuomitsee Venäjän toimet.

-Osa eurooppalaisesta maasta on miehitetty. Ukrainan itsemääräämisoikeutta on rikottu. Tuemme Ukrainaa ja Ukrainan kansaa. Suomi edellyttää Venäjän pidättäytyvän sotilaallisista toimista, sanoo Adlercreutz.

-On selvää, että pelaamme Euroopassa täysin eri säännöillä kuin Venäjä. Siitä huolimatta diplomatialle pitää antaa sijaa. Mutta se, onko sillä oikeita mahdollisuuksia, on täysin Venäjän käsissä. EU:sta se ei ole ollut kiinni, eikä tule olemaan. Emme voi hyväksyä ajatusta siitä, että toisen maailmansodan jälkeisiä periaatteita voisi näin rikkoa, päättää Adlercreutz.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *