Adlercreutz vuoden 2017 budjetista: Missä on strategisuus?

Lehdistötiedote 14.12.2016
Julkaisuvapaa heti

 

Vuoden 2017 valtionbudjetista keskustellaan tänään eduskunnassa. Hallitusohjelmaan sisältyy erilaisia strategisia toimenpiteitä työllisyyden ja talouskasvun parantamiseksi. Valitettavasti tämä strategisuus kuitenkin loistaa poissaolollaan budjettiesityksessä, sanoo kansanedustaja Anders Adlercreutz.

– Pääministeri Sipilä puhuu mielellään ns. strategisesta hallitusohjelmasta, jonka strateginen tavoite on nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin. Tämän tavoitteen voimme kaikki allekirjoittaa. Varsinkin naisten keskuudessa työllisyysaste on kuitenkin jopa laskenut. Tämä on huolestuttava kehityssuunta. Perhepolitiikkamme kaipaa pikaista uudistusta, mutta hallitus tuskin tekee puheista huolimatta asialle mitään, sillä se ei sovi Perussuomalaisille, Adlercreutz sanoo.

On hyvä, että työmarkkinatukea voi käyttää starttirahana. 2500 € korvaus äitien työnantajille on luonnollisesti tervetullut, mutta kyse on laastarista, ei ratkaisusta. Tarvitaan suurempia toimenpiteitä.

– Hallituksen haluttomuus tehdä rakenteellisia muutoksia on häkellyttävä. Todellisille ongelmille suljetaan silmät ja sementoidaan vanhoja rakenteita, on sitten kysymys työmarkkinoista tai vaikka vanhempainvapaasta. Ruotsalaisella eduskuntaryhmällä on näille valmiit mallit, jotka kernaasti jaamme kansanne. Kehotan hallitusta tarttumaan ongelmiin, myös rakenteellisesti.

Lisätietoja:

Anders Adlercreutz

044 981 0191

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *