Kirkkonummen RKP tyytyväinen: Subjektiivinen oikeus varhaiskasvatukseen palautetaan ja kouluhankkeet etenevät

Kirkkonummen kunnanhallitus hyväksyi vuoden 2018 talousarvion maanantaina. Kunnanvaltuusto käsittelee talousarvion kahden viikon kuluttua. Kirkkonummen RKP on tyytyväinen tulokseen.

– Talousarvioneuvottelut sujuivat hyvin ja kaikki puolueet voivat olla tyytyväisiä tulokseen. Itse iloitsen erityisesti panostuksista koulutukseen, toteaa Tony Björk, RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Kirkkonummen kunnallisveroprosenttiin ei tule muutoksia.

– SOTE-uudistusta silmälläpitäen on tärkeä noudattaa menokuria. Siitä huolimatta voimme panostaa sekä lastensuojeluun että ikäihmisiin. Myös kansalaisopiston kurssitarjonta tulee laajentumaan ensi vuonna, Ulf Kjerin sanoo, kunnanhallituksen varapuheenjohtaja.

Kaksi vuotta sitten Kirkkonummi päätti rajata subjektiivista oikeutta varhaiskasvatukseen. Nyt tämä rajaus tullaan poistamaan.

– Tämä oli meille erityisen tärkeä asia, me vastustimme rajausta alusta pitäen. Me tiedämme, että rajaus aiheuttaa eriarvoisuutta. Se ei myöskään kunnan selvitysten perusteella ole tuonut säästöjä, joten on selvä, että rajausta on arvioitava uudelleen. Oli hieno huomata, että kaikki puolueet olivat kanssamme tästä asiasta samaa mieltä, toteaa Anders Adlercreutz, kansanedustaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Investointipaineet ovat Kirkkonummella isot. Ensi vuoden budjetissa varataan rahaa mm. Winellska skolanin ja Gesterbyn koulun hankkeille.

– Meidän koulumme on saatava kuntoon. Toivomme että tilapäisissä tiloissa vietettävä aika jäisi Gesterbyn koulukeskuksen oppilaille mahdollisimman lyhyeksi. Tämä talousarvio tekee sen mahdolliseksi, toteaa Anna Aintila, kunnanhallituksen jäsen.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *