Työllisyyden ja tasa-arvon edistämisen pitää saada maksaa

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko ilmoitti tänään, että hallituksen työstämä perhevapaauudistus on kaatunut. Uudistuksen valmistelu ei etene sen takia, että se johtaisi kustannusten nousuun. RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutzin mielestä hallituksen asenne koko valmisteluprosessin aikana on ollut väärä.

– Perhevapaauudistusta tarvitaan tasa-arvon ja työllisyyden parantamiseksi, perheiden tilanteiden helpottamiseksi ja työmarkkinoiden joustavoittamiseksi. Nämä ovat tavoitteita, jotka suosivat meitä kaikkia. Yksi suurimmista haasteistamme on liian alhainen työllisyys. Asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, että uudistus on tarpeen jotta yhteiskuntamme kokonaisuudessaan olisi kilpailukykyinen, Adlercreutz sanoo.

Hallitus päätti kevään 2017 kehysriihessä, että mahdollisen perhevapaauudistuksen tulee olla kustannusneutraali.

– Perhevapaauudistuksen tulee olla todellinen uudistus tasa-arvoisemman perhe- ja työelämän puolesta. Hallituksen suhtautuminen uudistukseen oli alun perin väärä. Tämän kokoluokan ja painoarvon uudistus joka vaikuttaa myönteisesti koko yhteiskuntaan saa maksaa – tasa-arvon ja työllisyyden tulee saada mennä lyhytnäköisen kustannusneutraliteetin edelle. Toivon, ettei viimeistä sanaa ole tässä vielä sanottu ja vetoankin nyt hallitukseen – ottakaa järki käteen. Saatte mieluusti käyttää RKP:n mallia, jonka jo pari vuotta sitten esitimme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *