Adlercreutz fortsätter i sin farfars farfars fotspår

Pressmeddelande 20.6.2017
Publiceringsfritt genast

 

Kyrkslätts kommunfullmäktige valde igår enhälligt  SFP:s riksdagsledamot Anders Adlercreutz till fullmäktigordförande för den kommande fullmäktigeperioden.

– Det är med ödmjukhet och tacksamhet jag tar emot fullmäktigeordförandeklubban. Vår kommun ställdes inför många utmaningar under den förra perioden men nu kan vi ana en ljusning. De kommande åren kommer att ha stort betydelse för hur vår kommun utvecklas. Lanskapsreformen kastar om hela kommunfältet och vi måste vara beredda på de förändringar som kommer.

Adlercreutz valdes in i kommunfullmäktige med en tiondel av alla röster som gavs i Kyrkslätt och det största röstetalet någonsin.

– För 150 år sedan ledde min farfars farfar ordet i Kyrkslätts första kommunalstämma. Under de 150 åren har Kyrkslätts förändrats mycket. Vi är nu en livskraftig kommun med nästan 40 000 invånare. Det är år vår plikt att se till att den positiva utvecklingen fortsätter, till gagn för alla Kyrkslättbor. Vår kommun ligger ett stenkast från Helsingfors och har alla förutsättningar att bli Finlands mest livskraftiga kommun ur såväl invånarnas som företagens synvinkel.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *