Anders Adlercreutz anställde ny riksdagsassistent

Pressmeddelande 12.1.2016
Fritt för publicering

 

Politices kandidat Crista Grönroos har blivit anställd som riksdagsledamot Anders Adlercreutz nya riksdagsassistent från och med den 7 januari 2016. Adlercreutz före detta assistent Anna Abrahamsson började som förbundssekreterare för Svensk Ungdom i årsskiftet.

Grönroos är uppvuxen i Esbo och är på slutrakan i sina studier i allmän statslära med inriktning på miljö- och klimatfrågor vid Helsingfors universitet. Hon återvände vid jul till Finland efter utbytesstudier i bl. a. miljö- och energipolitik i Paris vid Sciences Po Paris School of International Affairs. Grönroos har tidigare arbetat som forskningsassistent vid Forskningsinstitutet vid Svenska social- och kommunalhögskolan, samt som praktikant vid utrikesministeriets enhet för planering och forskning. Vid sidan av studierna har Grönroos även varit aktiv i studentorganisationer i egenskap av ordförande och ekonomiansvarig.

”Klimat- och energifrågorna kommer att ha en synlig plats i miljöutskottets arbete denna valperiod. Crista är mycket bevandrad i ämnet och kommer därför att vara en viktig kugge i riksdagsarbetet”, säger Anders Adlercreutz.

 

Tilläggsuppgifter:

Riksdagsassistent Crista Grönroos
tel. 050 574 2284
förnamn.efternamn(a)riksdagen.fi

Riksdagsledamot Anders Adlercreutz
tel. 044 981 0191
förnamn.efternamn(a)riksdagen.fi

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *