Adlercreutz asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa

RKP:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz tähtää toiselle eduskuntakaudelle.

– On ollut erittäin antoisaa työskennellä eduskunnassa viimeiset kolme vuotta. Tämä työ on minulle kutsumus ja ensimmäisen kauteni jälkeen on vielä paljon tehtävää. Haluan myös jatkossa työskennellä lähellä sydäntäni olevien asioiden parissa: lapsiin, yrittäjyyteen ja ympäristöön liittyvien kysymysten kanssa. Nämä ovat suuria tulevaisuuskysymyksiä, Adlercreutz sanoo.

– Uskon suvaitsevaisuuteen, tasa-arvoon ja yrittäjyyteen. Suvaitsevaisuudella viittaan uteliaisuuteen ja haluun nähdä ihmisten erilaisuus voimavarana.

Adlercreutz on kasvanut yrittäjäperheessä, on itse yrittäjä ja naimisissa yrittäjän kanssa.

– Minulla on kokemusta yrittäjyydestä sekä aito halu työskennellä parempien toimintaedellytysten eteen. Suomen talouden näkymät ovat valoisammat kuin pitkään aikaan, mutta on kolme asiaa, jota emme voi sivuuttaa, mikäli haluamme kasvun jatkuvan: meidän on taattava työvoiman saatavuus, meidän on varmistettava, että yritysten toimintaympäristö on kannustava ja meidän on huolehdittava korkeasta koulutustasosta. Sote-uudistuksesta puhutaan paljon, mutta sekä sen, että maan infrastruktuurin kehittäminen ovat mahdollisia vain, jos edellä mainitut kolme asiaa hoidetaan kunniakkaasti.

– Viiden lapsen isänä pohdin jatkuvasti sitä, millaisessa maassa lapsemme varttuvat. Meidän tulee olla pitää olla valmiita investoimaan ja nuorten syrjäytyminen pitää pystyä ehkäisemään. Pidemmällä tähtäimellä ja globaalilla tasolla ilmastonmuutos on suurin haasteemme. Sen haasteen voittamisessa Suomi voi olla suunnannäyttäjä. Edelläkävijyys tässä pitää nähdä mahdollisuutena myös taloudellisessa mielessä.

Adlercreutz toivoo puhuttelevansa tulevissa vaaleissa äänestäjiä yli puolue- ja kielirajojen.

– Toivon, että RKP koetaan jatkossa laveasti kaikkien suomalaisten puolueena. Historiallisista syistä ruotsin kieli on syvällä RKP:n DNA:ssa, mutta näen kaksikielisyyden jokaisen suomalaisen etuoikeutena. Olen sitoutunut kehittämään puoluetta ennen muuta humaanina ja sivistyneenä yleispuolueena.

Adlercreutz edustaa Uudenmaan vaalipiiriä. Eduskunnassa hän on työskennellyt ympäristövaliokunnassa, hallintovaliokunnassa ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *