Adlercreutz: Onko hallitus viimeinkin vapaa perussuomalaisista kahleista?

Lehdistötiedote 21.6.2017
Julkaisuvapaa heti

 

Viime viikon hallituskriisi sekoitti hallituskuviot. Perussuomalaisten tilalle hallitukseen nousi Sininen Tulevaisuus-ryhmä. RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutz peräänkuuluttaa nyt niitä tarpeellisia uudistuksia, joita ei Perussuomalaisten aikana hallituksessa voinut toteuttaa.

– Perussuomalaiset ovat kerta toisensa jälkeen onnistuneet kaatamaan hallituskumppaneiden esille nostamia uudistusaloitteita. Sinisellä tulevaisuudella ei kuitenkaan ole puolueohjelmaa tai puolueorganisaatiota, jotka ohjaisivat tulevia linjauksia. Olisiko nyt mahdollista uudistaa perhevapaajärjestelmä tai luopua ulkomaisen työvoiman tarveharkinnasta, Adlercreutz kysyy.

Sininen tulevaisuus on sanonut sitoutuvansa täysimääräisesti nykyiseen hallitusohjelmaan, jossa tavoitteena on nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin.

– Työllisyyden vauhdittamiseksi tarvitsemme tasa-arvoisemmat työmarkkinat. Naisten työllisyysaste on meillä erityisen alhainen verrattuna vaikka naapurimaamme Ruotsiin. Tämän takia tarvitsemme perhevapaauudistuksen. Ulkomaisen työvoiman tarveharkinta on haitallinen nopeasti kasvavilla, kansainvälisillä aloilla toimiville yrityksille.

Tutkimukset osoittavat, että ulkomaalaistaustaisen työntekijän palkkaaminen edistää vientiä ja näin myös talouskasvua.

– Toivon, että uudella hallituksella – vaikka se toimiikin vanhalla kokoonpanolla – on rohkeutta tarttua näihin kysymyksiin. Nyt on mahdollisuus irrottautua perussuomalaisen politiikan kahleista ja toteuttaa työllisyyden kannalta välttämättömiä uudistuksia.

 

RKP:n ehdotus perhepoliittiseksi kokonaisuudistukseksi on luettavissa täältä:
http://www.sfp.fi/fi/node/7968

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *