Hallitus, seiskää sanojenne takana!

Lehdistötiedote 25.6.2017
Julkaisuvapaa heti

 

Hallitus on tällä viikolla aloittanut uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelutyöt. RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutz kysyy onko tämä seurausta siitä, että hallituspohja on vaihtunut eikä hallituksen enää tarvitse mukautua Perussuomalaisten vaatimuksiin.

– Vajaa kaksi viikkoa sitten ministerit Sipilä ja Orpo ilmoittivat yhteen ääneen, ettei edellytyksiä hallitusyhteistyöhön Halla-ahon johtaman perussuomalaisen puolueen kanssa ole yhteisen arvopohjan puuttumisen takia. Mainittuihin arvoihin lukeutuivat muun muassa maahanmuutto ja ihmisoikeudet. Tulevatko nyt nämä paljon puhutut arvot näkymään uudessa maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa, Adlercreutz kysyy.

Ohjelma tulee sisältämään erityisesti työperäistä maahanmuuttoa, kotoutumista ja hyviä väestösuhteita eri ryhmien välillä tukevia toimia.

– Hallituksella on nyt mahdollisuus korjata syksyn 2015 turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman linjauksia, johon perussuomalaisella politiikalla ja Halla-ahon niin sanotulla Nuivalla manifestilla oli vahva vaikutus. Kehotan nyt uusvanhaa hallitusta seisomaan sanojensa takana ja varmistamaan, että inhimillinen arvopohja selvästi näkyy uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman linjauksissa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *