Eurooppaministeri Adlercreutz ja Ruotsin EU-ministeri Roswall tapasivat

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz tapasi Ruotsin EU-ministerin Jessika Roswallin perjantaina 1.9. Ministerit keskustelivat useista ajankohtaisista asioista Turun Eurooppa-foorumin yhteydessä.

Ministerit Adlercreutz ja Roswall puhuivat muun muassa Euroopan unionin tulevaisuudesta ja laajentumisesta, monivuotisen rahoituskehyksen välitarkastelusta sekä EU:n strategisen agendan valmisteluista vuosille 2024-2029. Esille nousivat myös Suomen ja Ruotsin kahdenväliset suhteet.

”Olen iloinen, että olen voinut tavata Ruotsin EU-ministeri Jessika Roswallin jo useita kertoja. Maidemme välinen yhteistyö on tärkeämpää kuin koskaan. Ruotsi mainitaan ensimmäistä kertaa hallitusohjelmassa Suomen läheisimpänä kumppanina. Meillä on EU-asioissa monia keskeisiä kysymyksiä, joissa tarvitaan samanmielisten maiden yhteistyötä, esimerkiksi liittyen sisämarkkinoihin ja oikeusvaltiomekanismiin”, ministeri Adlercreutz sanoi.

Ministeri Adlercreutz keskusteli Turussa myös Saksan ulkoministeriön valtiosihteeri Tobias Lindnerin kanssa. Ministeri Adlercreutz ja valtiosihteeri Lindner vaihtoivat näkemyksiä mm. ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta ja sisämarkkinoista.

 

Valtioneuvoston kanslian lehdistötiedote 1.9.2023

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *