Ympäristö, biotalous ja ruoan tuotanto

  • Puun jalostusastetta on nostettu  merkittävästi ja metsätalous voi alana entistäkin paremmin.
  • Suomen hiilinielu on yli 25m tonnia CO2ekv.
  • Suomen energiantuotanto on hiilineutraalia.
  • Päästökauppa on globaali ja koskee myös liikennettä ja lämmitystä. EU:n päästökiintiöiden määrä perustuu osuuteemme maailmanlaajuisesta jäljellä olevasta hiilibudjetista.
  • Yhdyskuntajätteen kierrätysaste on 65%.
  • Metsäkatoa ei esiinny.
  • Eläin- ja kasvilajikatoa ei esiinny.
  • Suomen luonnon biodiversiteetti on saavuttanut hyvän tason.
  • Suomalainen ruoka tunnetaan kansainvälisillä markkinoilla puhtaana ja laadukkaana ja sen vahva brändi on johtanut siihen, että ruoan tuottamisesta on tullut Suomessa hyvin kannattavaa liiketoimintaa.
  • Tilakoot ovat kasvaneet kannattavuuden parantamiseksi 50% nykyisestä.
  • Suomalainen eläintalous noudattaa korkeita eettisiä normeja ja laatu on kilpailutekijänä määrää tärkeämpi.
  • Itämeren ravinnepäästöt  täyttävät Suomen osalta HELCOMin asettamat vaatimukset ja Itämeren tila on parantunut huomattavasti.
  • Rakentamisessa on otettu käyttöön hiilijalanjäljen mittaus. Rakennusten keski-ikä on noussut ja rakennusten käyttötarkoitusten muutokset ovat yleistyneet huomattavasti. Suunnittelua ohjaa vaatimus muunneltavuudesta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *