Adlercreutz jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän johdossa

Kansanedustaja Anders Adlercreutz on valittu jatkamaan ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään tiistaina, kun eduskunta totesi uusien valtiopäivien alkaneiksi – viimeistä kertaa tällä vaalikaudella.

– Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta voida johtaa eduskuntaryhmä tuleviin eduskuntavaaleihin. Meillä on intensiivinen vuosi edessämme, sanoo Adlercreutz.

Hänen viestinsä jäljellä olevan hallituskauden osalta on selvä.

– Seuraaviin eduskuntavaaleihin on reilu vuosi aikaa, mutta sitä ennen meillä on tärkeä tehtävä yhdessä saada hallitusohjelma maaliin. Vielä on tärkeitä toimenpiteitä jäljellä, joihin hallitus on sitoutunut. Nämä tulee toteuttaa ilman, että laskemme rimaa. Nopeat voitot eivät saa olla kenenkään prioriteetti. Politiikan tulee olla pitkäjänteistä, sanoo Adlercreutz.

Myös varapuheenjohtajat jatkavat tehtävässään. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström ja toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Sandra Bergqvist Paraisilta. Sama kolmikko on johtanut Ruotsalaista eduskuntaryhmää vuodesta 2019 lähtien.

Ruotsalaiseen eduskuntaryhmään kuuluu Rkp:n yhdeksän kansanedustajaa sekä Ahvenanmaan kansanedustaja.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *