Adlercreutz valtiopäivien avauskeskustelussa: Talouden vahvistamisen tulee olla keskiössä

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz korosti valtionpäivien avauskeskustelussa tiistaina rakenteellisten työllistämistoimien tarvetta. Vain silloin kuin talous on kestävällä tiellä voimme luoda hyvinvointia pitkällä aikavälillä.

– Me tavoittelemme sellaisia ratkaisuja, jotka tuovat joustoa arkeen, jotka tekevät myös lyhytaikaisten töiden vastaanottamisesta nykyistä houkuttelevampaa ja jotka vähentävät henkilöstön palkkaamiseen liittyvää byrokratiaa.

Puheessaan Adlercreutz toteaa, että tätä hallituskautta tulee historiankirjoituksissa leimaamaan koronapandemia. Pandemia on johtanut siihen, että hallitus on hallituskautensa aikana joutunut käsittelemään niin epidemiologista kriisiä kuin myös taloudellista kriisiä.

– Pandemiasta huolimatta on tämä hallitus onnistunut tekemään useita uudistuksia, joita aiemmat hallitukset eivät ole aiemmin onnistunut toteuttamaan. Nyt on aika saattaa työmme päätökseen, Adlercreutz korostaa.

Jäljellä olevalla hallituskaudella tulee hallitus uudistamaan Ahvenanmaan itsehallintoa koskevaa lainsäädäntöä, Saamelaiskäräjiä koskevaa lainsäädäntöä sekä vahvistamaan Pohjoismaista yhteistyötä monilla eri sektoreilla. Lisäksi tämän hallituksen on tehtävä useita uusia päätöksiä, jotta voimme saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2035 mennessä.

– Keskusteluista voi tulla haastavia, koska niissä on soviteltava yhteen useiden eri tahojen etuja. Keskeistä on kuitenkin se, että me kannamme vastuumme, sekä suhteessa ympäristöömme, että kansaa edustavina päättäjinä. Myös tässä on syytä nähdä tilanteen kokonaiskuva. Se, että emme tekisi tarpeeksi, tulee kalliiksi, Adlercreutz päättää.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *