Adlercreutz ställer upp för omval

Svenska folkpartiets vice ordförande och riksdagsledamot Anders Adlercreutz ställer upp för omval på SFP:s partidag i maj. Adlercreutz har fungerat som partiets vice ordförande sedan år 2016. Om allt går som regeringen planerat blir det landskapsval i höst och riksdagsval samt EU-val nästa vår.

– Jag ser det kommande året som en stor positiv utmaning för partiet. SFP har varit i opposition denna regeringsperiod. Partiets plats är i regeringen, säger Adlercreutz.

– Politik handlar om idéer och engagemang. Idéer har vi. Nu gäller det att engagera, att väcka intresse och bredda vårt stöd. Vi har mån att växa, och vi skall inte nöja oss med för lite. En stor del av finländarna ser SFP som ett språkparti. Visst, att värna om vår tvåspråkighet är en central del av vårt DNA. Men det är inte något som bara tillhör de svenskspråkiga, utan alla finländare.

 Vår politiska agenda är bred. Vi måste också komma ifrån en konstgjord motsättning mellan stad och landsbygd. Vår diversitet är och skall vara vår styrka. Både stad och landsbygd behövs i det Finland vi bygger. Det står idag klart för alla att vi behöver alternativ till den politik som den nuvarande regeringen för.

– Det är inte trångt där vi står på den politiska kartan. Finland behöver ett liberalt bildningsparti. Det behövs en röst som talar för företagsamhet, jämställdhet, frisinne och tolerans. De är positiva värderingar som jag tror på. Det är också värderingar som jag vet att en stor del av finländarna omfattar. Därför ställer jag upp för omval och hoppas på fortsatt förtroende som vice ordförande för partiet.

SFP:s partidag ordnas i år i Uleåborg 25-27.5.2018.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *